5/5 - (31 امتیاز)

سرعت بالا و عملکرد قوی، دو فاکتور کلیدی در دنیای دیجیتال امروز هستند. با پیشرفت تکنولوژی، جای خالی دستگاه‌های سریع‌تر و کارآمدتر به‌شدت احساس می‌شد؛ به همین دلیل هاردهای NVMe با ظهور خود تحولی شگرف در دنیای فناوری‌های ذخیره‌سازی اطلاعات به وجود آوردند و توجه بسیاری از کاربران را به خود جلب کردند.

در ادامه این مطلب قصد داریم به شما بگوییم هارد nvme چیست و چه ویژگی‌ها و مزایایی دارد. همچنین به بررسی انواع هارد NVMe و کاربرد آن می‌پردازیم. اگر شما هم به دنبال یک هارد با سرعت بالا و عملکرد فوق‌العاده هستید، خواندن ادامه این مقاله را از دست ندهید.

پاسخ به سوال «هارد nvme چیست؟» در مجله هارد ایران

هارد nvme چیست؟

برای این که به سوال «هارد nvme چیست؟» پاسخ دهیم، ابتدا بهتر است بدانید NVMe مخفف چه عبارتی است. لفظ NVMe، به عبارت Non-Volatile Memory Express اشاره دارد؛ اگر به‌صورت تحت‌الفظی این عبارت را ترجمه کنیم، می‌توان گفت که هارد nvme یک «حافظه پرسرعت غیرفرار» است. در واقع، هارد NVMe یک استاندارد ارتباطی است که برای اتصال درایوهای حالت جامد یا همان SSDها (Solid State Drive) به دستگاه‌های مختلف مورداستفاده قرار می‌گیرد.

هارد NVMe از یک پروتکل ارتباطی جدید استفاده می‌کند که سرعت و کارایی هاردهای SSD را به‌طور قابل‌توجهی افزایش می‌دهد؛ در واقع سرعت انتقال و پردازش اطلاعات در هاردهای NVMe نسبت به هاردهای معمولی SATA SSD تا ۶ برابر بیشتر است؛ همین موضوع منجر به بهبود عملکرد و کارایی بهتر سیستم‌ها می‌شود. درصورتی‌که اطلاعات هارد NVMe به هر دلیلی از بین بروند، با مراجعه به یک مرکز ریکاوری هارد معتبر می‌توان اطلاعات را در صورت امکان بازگرداند.

مقایسه سرعت هارد SSD معمولی و اس اس دی nvme

بررسی ویژگی‌ها و مزایای هارد NVMe نسبت به هاردهای قدیمی

هارد NVMe نسبت به درایوهای SATA سرعت بسیار بیشتری در خواندن و نوشتن دارند؛ این موضوع از آنجایی نشأت می‌گیرد که در این نوع هارد از رابط PCI Express استفاده شده است که پهنای باند بیشتری را ارائه می‌دهد. در ادامه دقیق‌تر توضیح می‌دهیم که مزایای استفاده از هارد nvme چیست و چرا اکثر افراد تمایل دارند از این نوع هارد استفاده کنند.

سرعت بالا؛ یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هارد NVMe

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های هاردهای NVMe سرعت بالای آن‌ها است. همان‌طور که در بخش‌های قبلی اشاره کردیم، هاردهای NVMe سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات را تا ۶ برابر هاردهای SATA SSD افزایش می‌دهند؛ به همین دلیل هارد NVMe به گزینه‌ای عالی برای کاربرانی تبدیل شده است که از سیستم عامل خود انتظار عملکردی سریع و روان دارند.

بخوانید  آموزش ویدیویی تغییر ظرفیت پارتیشن با نرم افزار Minitool Partition Wizard

سرعت بالای هارد NVMe اجرای برنامه‌ها با سرعت بیشتر، بارگذاری سریع سیستم عامل و کاهش زمان دسترسی به فایل‌ها را به همراه دارد. بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که در صورت از بین رفتن اطلاعات روی هارد SSD، روش‌هایی برای بازیابی هارد ssd وجود دارد؛ برای بازگرداندن این اطلاعات می‌توانید از مجموعه هارد ایران کمک بگیرید.

کارایی بهتر؛ مزیت NVMe نسبت به سایر انواع هارد

علاوه‌بر سرعت بالا، انواع هارد NVMe از کارایی بالایی برخوردارند. هاردهای NVMe می‌توانند در واحد زمان تعداد عملیات ورودی/خروجی (I/O) بیشتری نسبت به هاردهایی با تکنولوژی قدیمی‌تر انجام دهند. به همین دلیل، هارد NVMe برای اجرای برنامه‌ها و کاربردهایی که به عملیات ورودی/خروجی بیشتر نیاز دارند (مانند ویرایش ویدئو و بازی‌های کامپیوتری) بهترین گزینه ممکن است.

علاوه‌بر این، ریسک به وجود آمدن خطا در عملکرد بر اثر ضربه یا لرزش در هاردهای NVMe، برخلاف هاردهای مکانیکی (HDD) وجود ندارد. درصورتی‌که از هارد اکسترنال استفاده می‌کنید و هارد بر اثر ضربه آسیب دیده است، برای دسترسی به اطلاعات، باید ابتدا قطعات آسیب‌دیده را تعمیر کنید؛ البته این کار یک فرایند کاملا تخصصی است که برای انجام آن باید از افراد متخصص کمک بگیرید. برای بازیابی اطلاعات هارد بعد از فرمت هارد اکسترنال نیز راه‌حل‌هایی وجود دارد که به دست متخصصان کلینیک هارد ایران قابل‌انجام است.

توان عملیاتی هارد اس اس دی nvme

ظرفیت بالا؛ یکی از مزیت‌های کاربردی هارد NVMe

یکی دیگر از مزایای هارد NVMe ظرفیت بالای آن است. درحال‌حاضر هاردهای NVMe با ظرفیت‌های مختلف از گیگابایت تا چندین ترابایت در بازار موجود هستند. این موضوع باعث شده است که هارد NVMe برای طیف گسترده‌ای از کاربران خانگی و کاربران حرفه‌ای مناسب باشد.

از انواع هارد NVMe با ظرفیت‌های بالا در سرورها و دیتاسنترها و از هارد NVMe با ظرفیت‌های پایین در کامپیوترهای خانگی استفاده می‌شود. هارد اکسترنال از برند معتبری چون ADATA برای ارتقای سیستم‌های خانگی گزینه بسیار مناسبی محسوب می‌شود. درصورتی‌که از هارد اکسترنال ADATA برای ارتقای سیستم خانگی خود استفاده می‌کنید و به تعمیر سوکت هارد اکسترنال adata نیاز دارید، از کارشناسان مجموعه هارد ایران کمک بگیرید.

هارد NVMe با اکثر سیستم‌ها و مادربردهای جدید سازگاری دارد

هاردهای NVMe با اکثر سیستم‌ها و مادربردهای مدرن سازگاری دارند؛ زیرا این هاردها از طریق درگاه PCIe به مادربرد متصل می‌شوند و اکثر مادربردهای جدید و مدرن از این درگاه پشتیبانی می‌کنند. این سازگاری، امکان اتصال هاردهای NVMe به اکثر سیستم‌ها را ممکن ساخته است و افراد می‌توانند از مزایای ویژه این نوع هارد بهره کافی را ببرند.

پایداری و قابلیت اطمینان؛ مشخصه اصلی هارد NVMe

درون هاردهای NVMe برخلاف هارددیسک‌های سنتی از قطعات مکانیکی استفاده نشده است؛ به همین دلیل انواع هارد NVMe از پایداری و قابلیت اطمینان بیشتری نسبت به هارددیسک‌های سنتی برخوردارند؛ در نتیجه این نوع هارد کمتر دچار خرابی یا از کار افتادن می‌شود.

علاوه‌بر این، در هاردهای NVMe از فناوری‌های جدید برای محافظت کردن از اطلاعات استفاده می‌شود که باعث شده است این نوع هارد در برابر از بین رفتن اطلاعات مقاوم‌تر باشد. این دلایل باعث شده است تا هارد NVMe در برنامه‌ها و سرویس‌هایی که به پایداری بیشتر و عملکرد مداوم نیاز دارند، به کار گرفته شود.

بخوانید  بهترین هارد دیسک بازار ساخت کدام شرکت است؟

خرید هارد nvme به دلیل قابلیت اطمینان بالا

آشنایی با انواع فرم فاکتورهای هارد NVMe

انواع هارد NVMe با استانداردها و فرم فاکتورهای مختلف در اختیار کاربران قرار می‌گیرند. اگر کنجکاوید که بدانید فرم فاکتورهای nvme چیست، در ادامه ۴ فرم فاکتور هارد NVMe را بررسی می‌کنیم.

M.2؛ رایج‌ترین فرم فاکتور هارد اس اس دی nvme

فرم فاکتور M.2 یکی از رایج‌ترین فرم‌فاکتورهای استفاده‌شده در هارد NVMe است. فرم فاکتور M.2 طراحی کوچک و نازکی دارد که به‌صورت عمودی یا افقی در سوکت M.2 روی مادربرد قرار می‌گیرد. به دلیل حجم کوچک و طراحی نازک این نوع فرم فاکتور هارد NVMe، از آن در لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های کوچک استفاده می‌شود. فرم فاکتور M.2 برای انتقال داده‌ها از رابط PCIe استفاده می‌کند.

هارد ssd m2 با فناوری nvme

PCIe؛ مناسب برای ارتقا سیستم و فضای ذخیره‌سازی آن

هاردهای NVMe با فرم فاکتور PCIe معمولا به‌صورت یک افزونه کارت PCIe در بازار موجود هستند. هارد NVMe با فرم فاکتور PCIe قابلیت اتصال به هر درگاه روی مادربرد یا کارت توسعه را دارند؛ درواقع، هارد NVMe از طریق اسلات PCIe به مادربرد متصل می‌شود. از انواع هارد NVMe با استاندارد PCIe، برای افزایش فضای ذخیره‌سازی و ارتقای سیستم استفاده می‌شود.

U2؛ طراحی‌شده برای استفاده در سرورها و سیستم‌های تخصصی

فرم فاکتور U.2 نسبت به فرم فاکتور M.2 بزرگ‌تر است و از آن معمولا در سرورها و سیستم‌های تخصصی‌تر استفاده می‌شود. در فرم فاکتور U.2 از یک کانکتور PCIe 3.0 x4 استفاده شده است که انتقال داده‌ها را با سرعت بیشتری نسبت به فرم فاکتور M.2 انجام می‌دهد.

استفاده از هارد nvme در سرورها

AIC؛ قابل‌استفاده در سرورهای قوی و دستگاه‌های تجاری قدرتمند

عبارت AIC مخفف Add-in Card است و نوعی از هاردهای NVMe اشاره دارد که معمولا به‌صورت کارت‌های افزودنی AIC در بازار موجود هستند. هارد NVMe با فرم فاکتور AIC به اسلات PCIe روی مادربرد یا کارت توسعه متصل می‌شود و برای استفاده در سرورهای قوی و دستگاه‌های تجاری طراحی شده‌اند.

درصورتی‌که از فلشی استفاده می‌کنید که دچار آسیب شده است، برای بازیابی فلش سوخته یا آسیب‌دیده خود می‌توانید از خدمات یک مرکز بازیابی اطلاعات هارد و فلش معتبر مانند هارد ایران استفاده کنید.

کاربرد هارد NVMe چیست؟

به‌طورکلی هارد nvme به دلیل عملکرد عالی و سرعت بالای پردازش اطلاعات، کاربردهای مختلفی دارد و در زمینه‌های متفاوتی از آن استفاده می‌شود. به‌عنوان برخی از کاربردهای هارد nvme می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارتقای رایانه‌های شخصی: هاردهای NVMe می‌توانند سرعت و کارایی رایانه‌های شخصی و لپ‌تاپ‌های خانگی را به میزان قابل‌توجهی افزایش دهند. با جایگزین کردن هارد SSD یا HDD با یک هارد NVMe، زمان راه‌اندازی سیستم به‌شدت کاهش می‌یابد. همچنین، سرعت بارگذاری برنامه‌ها و فایل‌ها را بسیار بیشتر می‌کند و تجربه رضایت‌بخشی از انجام بازی‌های کامپیوتری را ارائه می‌دهند.
  • سرورها: اگر برایتان سوال پیش آمده است که کاربرد اصلی ssd nvme چیست؟ در پاسخ می‌توانیم به استفاده از این هارد در سرورها اشاره کنیم. درواقع یکی از کاربردهای اصلی انواع هارد NVMe در سرورها است که منجر به بهبود عملکرد و سرعت انتقال داده‌ها در سرورها می‌شود؛ به همین دلیل بسیاری از افراد برای مدیریت وب‌سرورهایی با حجم ترافیک بالا، از هارد NVMe استفاده می‌کنند.
  • کاربردهای حجمی: هاردهای NVMe قادر به ذخیره و بازیابی حجم بالایی از داده‌ها در سریع‌ترین زمان ممکن هستند؛ به همین دلیل از این نوع هاردها در دیتاسنترها، راه‌اندازی سرورهای مجازی و مواردی این چنین استفاده می‌شود.
  • واقعیت مجازی و بازی‌های رایانه‌ای: هاردهای NVMe به دلیل کاهش سرعت بارگذاری اطلاعات، برای سیستم‌های واقعیت مجازی و بازی‌های رایانه‌ای نیز انتخاب بسیار مناسبی هستند. استفاده از هاردهای NVMe در درایوهای اصلی بازی‌های رایانه‌ای و سیستم‌های واقعیت مجازی، به بهبود تجربه کاربران منجر می‌شود.
بخوانید  تفاوت هارد ssd با hdd

علاوه‌بر این موارد، از انواع هارد NVMe برای کاربردهای تخصصی‌تر نیز استفاده می‌شود؛ از جمله کاربردهای تخصصی هارد NVMe می‌توان به استفاده در دیتاسنترها،‌ هوش مصنوعی و یادگیری ماشین، رندرینگ سه‌بعدی و ذخیره و پردازش داده‌های بلاکچین‌ها اشاره کرد. حافظه NVMe به دلیل عملکرد عالی، کمتر از هاردهای قدیمی و فرسوده به تعمیر هارد نیاز پیدا می‌کند.

کاربرد هارد NVMe برای ارتقا کامپیوترهای شخصی

بررسی معایب هارد NVMe نسبت به سایر هاردهای موجود در بازار

با وجود این که هاردهای NVMe مزایای بیشتری در مقایسه با هاردهای SATA SSD ارائه می‌دهند، ولی معایبی نیز به همراه دارند. اگر برایتان این سوال پیش آمده است که «معایب هارد nvme چیست؟» در ادامه به بررسی پاسخ این سوال می‌پردازیم.

  • قیمت بالا: به دلیل استفاده از فناوری جدیدتر در هاردهای NVMe، این نوع هارد نسبت به هاردهای سنتی SSD و HDD گران‌تر است.
  • ظرفیت محدود: هاردهای NVMe از نظر ظرفیت هنوز نیاز به پیشرفت دارند. درصورتی‌که به هاردی با ظرفیت ذخیره‌سازی بالا نیاز دارید، هاردهای سنتی برای شما انتخاب بهتری خواهند بود.
  • گرمای بیشتر: به دلیل سرعت بالا و عملکرد قوی، هاردهای NVMe گرمای بیشتری نسبت به هاردهای سنتی تولید می‌کنند. در چنین شرایطی برای جلوگیری از آسیب دیدن هارد بر اثر تولید حرارت بیش‌ازحد، به سیستم خنک‌کننده قوی نیاز دارید.
  • سازگاری سخت‌افزاری: هاردهای NVMe به درگاه PCIe نیاز دارند و برخی از مادربردها (خصوصا در سیستم‌های قدیمی) فاقد درگاه PCIe هستند. در چنین شرایطی برای استفاده از هارد NVMe به ارتقاء سخت‌افزار یا رابط‌های مخصوص نیاز خواهید داشت.
  • عدم پشتیبانی در برخی از سیستم عامل‌ها: برخی از سیستم عامل‌های قدیمی ممکن است از هارد NVMe پشتیبانی نکنند و در این شرایط کاربر را با مشکل مواجه خواهند کرد.
  • محدودیت تعمیر و بازیابی اطلاعات: به‌طورکلی، امکان تعمیر و بازیابی اطلاعات هاردهای NVMe در مقایسه با هاردهای HDD و SSD سنتی، کمتر است.

درصورتی‌که در کامپیوتر شخصی شما از هارد NVMe استفاده شده و اطلاعات آن پاک شده است، بازیابی اطلاعات هارد کامپیوتر نسبت به بازیابی اطلاعات هارددیسک‌های سنتی زمان‌برتر خواهد بود؛ البته این کار در مرکز کلینیک هارد ایران به‌راحتی توسط متخصصین زبده و حرفه‌ای انجام می‌شود.

خرید هارد nvme؛ هزینه‌ای معقول یا ناکارآمد؟

در این مطلب به این سوال پاسخ دادیم که «هارد nvme چیست؟» و انواع فرم فاکتورها، کاربرد، مزایا و معایب آن را بررسی کردیم. به دلیل سرعت بالای انتقال داده‌ها در هارد NVMe، بسیاری از افراد برای ارتقای سیستم خانگی و لپ‌تاپ خود، نسبت به خرید هارد nvme اقدام می‌کنند؛ بااین‌حال توصیه می‌کنیم پیش از هرگونه اقدام حتما از سازگاری و پشتیبانی سیستم خود از هارد nvme اطمینان حاصل کنید.

اگر سوالی درباره هارد اس اس دی nvme و نکات پیرامون آن ذهن شما را مشغول کرده است، حتما در قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان مجله هارد ایران به اشتراک بگذارید.

برخی از مشتریان کلینیک هارد ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *